Творци поискаха промяна в методиката на финансирането на културните институти

Творци поискаха промяна в методиката на финансирането на културните институти | StandartNews.com

Стара Загора. Да бъде променена сегашната методика за финансиране на държавните културни институти в областта на сценичните изкуства, която е неясна и несправедлива. Това поискаха ръководителите на Старозагорската държвана опера, държавния куклен театър и драматичния театър Гео Милев" на днешната си среща зам.-министъра на културата Боил Банов в областната управа. Тя бе по инициатива на старозагорския губернатор Георги Ранов.

От името на своите колеги ръководството на старозагорските куклени творци представи обобщени предложения за подобряване на сега действащата методика за финансиране. Да отпадне районирането по градове и общини, да се въведе коригиращ единен разходен стандарт, да се определят базови единни разходни стандарти при определяне на минимална средна цена на билета за спектаклите - са сред по-интересните идеи на старозагорските творци.

Заместник–министърът на културата Боил Банов увери творците, че при актуализацията на методиката за финансиране ще залегнат повечето от направените предложения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай