Циганин гърмя с пищов по комшия

Циганин гърмя с пищов по комшия | StandartNews.com

Ром стресна жители на санданското село Джигурово и вдигна на крак полицията в Сандански след стрелба по комшия с газов пистолет. Циганин гърмя с оръжието по свой съсед след лют скандал между двамата. Разправията започнала заради...каруца. Талигата минала с колелата си през прясно налят бетон на площадка в ромската махала. По този начин останали дълбоки следи върху незасъхналия строителен материал. Заради това един от циганите скочил на разправия с каруцаря и го ударил няколко пъти в лицето и тялото. Веднага се появил защитник на бития, който се втурнал да го брани. В екшъна на улицата един от ромите извадил газов пистолет и гръмнал почти от упор в лицето опонента си.

Останалите десетима цигани успели да разтърват озверелите си събратя и да отнемат оръжието на пишман стрелеца. Предали го чинно на кмета на селото, който пък извикал полиция. Пристигнал и личният лекар в Джигурово, който прегледал пострадалия 36-годишен мъж. Медикът установил, че потърпевшият няма сериозни наранявания, а само почерняване и леко обгаряне на едната буза от изстрела на газовия пистолет. След прегледа раненият ром е пуснат за домашно лечение, тъй като не се налагало да влиза в болница. Стрелецът е закопчан с белезници от пристигналите на мястото на свадата полицейски служители.

Вкаран е с полицейска заповед в ареста до 24 часа. Работата по случая продължава. Инцидентът е битов, не е резултат от предизборни страсти, увериха от ОД МВР – Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай