Тежка катастрофа на Хаинбоаз потроши четирима

Тежка катастрофа на Хаинбоаз потроши четирима | StandartNews.com

Стара Загора. Две деца, на 6 и 11 години, и двама възрастни са потрошени при сблъсък между лек автомобил „Фолксваген Венто" и влекач „Волво" с прикачено полуремарке в прохода Хаинбоаз. Инцидентът е станал на около 1, 5 км след старозагорското с. Пчелиново около 6,30 сутринта във вторник, съобщиха от полицията.

Най-тежко е състоянието на 49-годишната М.С. от Свищов, която е приета в старозагорската болница с фрактура на носа и дясната очна орбита, комоцио и натъртвания на гръдния кош. Според лекарите има реална опасност за живота й. С тежки травми е и С.И., на 30 години – със счупени дясно бедро и ръка, комоцио и натъртване на гръдния кош. Двете деца са получили по-леки травми - 11-годишно момиче е с контузия на главата, а нейното братче на 6 години е с контузия на дясната ръка.

Според Пътна полиция неправилно изпреварване е причина за тежката кататрофа. Водачън на „Фолксвагена" - В.С. /55 г./ от Свищов, тръгнал на изпреварва неразчетено, не успял да се прибере навреме в лентата си и се натресъл странично в движещия се насреща влекач „Волво", управляван от М.С. /54 г./ от сливенското с. Мокрен. След зверския леката кола била поментена от полуремаркето и изхвърлена извън пътя.

Тестовете за употребата на алкохол и на двамата водачи били отрицатели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай