Тежка катастрофа край Русе

Тежка катастрофа край Русе | StandartNews.com

Русе. Шофьор без книжка прати осем души в болницата след тежка катастрофа край Русе. 23-годишният водач се удари челно в насрещно движещ се автомобил, в който са пътували 7 души, между които и две деца. Зверският удар стана днес около 8 часа сутринта на пътя между Русе и село Николово. Малко преди отбивката за русенския завод "Дунарит" неправоспособният шофьор решил да предприеме изпреварване, когато се натресъл в идващия в насрещното платно "Фиат Пунто". Втората кола шофирал 18-годишен младеж, с когото пътували още шестима пътници. В препълнения автомобил били майка с двете й деца, възрастно семейство, всички от русенското село Юделник, както и 43-годишна жена от Русе.

23-годишният шофьор се качил без правоспособност на лек автомобил "Фолксваген Голф", съобщиха от полицията. Вероятно той не е успял да овладее колата на мократа от излелия се проливен дъжд днес настилка, и е навлязъл в насрещното платно, като се е блъснал челно. Заедно с неправоспособния водач пътувал млад мъж, който е единственият невредим при тежката катастрофа. Останалите 8 участници в пътната злополука веднага били транспортирани с три екипа на Спешна помощ в русенската болница. По последна информация най-тежко бе състоянието на 65-годишен мъж. Той е опериран по спешност и е настанен в интензивното отделение на МБАЛ-Русе със сериозни травми по тялото. Възрастният мъж е пътувал на предната седалка до шофьора, стана ясно по-късно днес. Отзад във фиата пътували 38-годишна жена от село Юделник с две деца. На задната седалка били още две жени, съответно на 42 г. и на 64 г. Най-възрастната от тях е с фрактура на едната ръка, казаха от здравното заведение. Тя е останала обаче в болницата заедно с децата. Другите две жени са с травми по тялото и главата. Всички те са настанени за болнично лечение. Пътувалите в автомобила две деца също са ранени при зверския челен удар. 11-годишно момиченце е с комоцио, а 4-годишно момченце е с фрактура на левия крак. Според първоначалната информация, една от тежко пострадалите жени е майка на децата. Сериозно са ранени и двамата водачи, които са от Русе. 18-годишният водач на фиата е с контузия на главата, а шофьорът без книжка е настанен в хирургичното отделение на дунавската болница. От неправоспособния водач на фолксвагена е взета кръвна проба, която ще покаже дали е карал след употреба на алкохол. Пробата на втория водач на лекия автомобил "Фиат Пунто" е отрицателна, показала първоначалната експертиза.

Причините за инцидента се изясняват. Районът на катастрофата е опасен, тъй като там се изпреварва на баир, коментират опитни шофьори. Катастрофиралите коли  бяха намачкани до неузнаваемост, разказаха свидетели на ужасяващата гледка. В последните 24 часа пък друг неправоспособен водач катастрофира на пътя от град Сеново за село Кривня. 24-годишният мъж от Ветово загубил контрол над своето "Рено Меган" поради несъобразена скорост, излязъл извън пътното платно и се забил в крайпътна канавка. При удара леко са пострадали водачът и 47-годишен пътник, седящ отпред. Водачът на автомобила е проверен за употреба на алкохол и техническото средство е отчело 1,67 промила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай