„Теклас България“ отваря третия си завод край Кърджали

„Теклас България“ отваря третия си завод край Кърджали  | StandartNews.com

Кърджали. Фирма за производство на каучукови изделия за автомобилната промишленост „Теклас България" в най - скоро време ще отвори третия си завод в Кърджали. За осемте години след старта инвестицията възлиза на над 40 млн.евро, а близо 30 млн. евро ще се вложат в новия завод, чийто корпус е почти готов и предстои оборудването му.

„Капацитетът на новия завод се предвижда да е колкото този на останалите два. В момента в тях работят близо 900 души работят, а желанието на ръководствата на холдинга е до края на 2014 броят им да достигне 1 200, а догодина – 1 500 души", съобщи генералният директор Неби Анъл, който пристигна специално в Кърджали по повод 8 години от стъпването на холдинга в Източните Родопи. Той подчерта, че фирмата в Кърджали се разраства бързо и затова постоянно се търсят работници. „Основна причина за текучеството на хора е в интензивното темпо на работата и строгата дисциплина.При нас условията са сходни с тези в индустрията по света", коментира още Неби Анъл.

„Теклас България" представлява най-сериозната чужда инвестиция в региона.Фирмата е най-стабилният чужд инвеститор и най-големият работодател на територията на областта", заяви областният управител на Кърджали Бисер Николов.Той изрази надежда, че успешният пример на „Теклас" ще бъде последван от други инвеститори.

Кметът на Кърджали Хасан Азис припомни трудностите на общинска администрация преди 8 години. „Успяхме да преодолеем първоначалното недоверие на чуждите инвеститори от южната съседка, последваха поредица от срещи докато започне изграждането на завода. Тогава на тава място беше гора", подчерта градоначалникът. Той допълни със задоволство, че голямата инвестиция е помогнала да бъдат задържани всички млади хора, който работят в родния им край, а не да търсят препитание в чужбина.

„Стъпването на „Теклас" доказа, че в Кърджали могат да се случват големи инвестиции", коментира още кметът на Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай