Танцьорки на латино летяха над Царевец

Танцьорки на латино летяха над Царевец | StandartNews.com

Велико Търново. Въздушен танц на 10 метра над земята на фона на 3D мапинг направиха три великотърновки на финала на латино фестивала „Feel & Dance" в старата столица.

Шоуто върху фасадата на общината бе показано в събота вечер пред публика от 8 хил души. С помощта на въжета и специална обезопасителна система на Дарина, Иглика и Ваня, в бели феерични костюми, "скочиха от космоса за да се приземят на Царевец". С помощта на 3D анимация инструкторките се спуснаха от звездите за да танцуват латино, летейки през стротосферата. Полета продължи 15-на минути и завърши на хълм Царевец.

Танцът във въздуха бе допълнен от атрактивно огнено шоу и модерен арт спектакъл на откритата сцена пред общината, в който участваха около 25 танцьори. През деня участниците в школите по танци от страната се включиха в дефиле по централната градска улица, увличайки със себе си и случайни граждани и тристи. Специален гост на фестивала бе майсторът на горещите танци от Кипър Памбос Агапиу, който водеше дефилето и цялата програма пред сградата на общината. „Танцът е радост, танцът е здраве, танцът е живот", подканяше Памбос от сцената.

Едноседмичната латино фиестата „Feel & Dance"бе част от кандидатурата на Община Велико Търново за Европейска столица на културата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай