Тактическото учение "Ответен удар 14“ започна на полигон „Корен“

Тактическото учение "Ответен удар 14“ започна на полигон „Корен“ | StandartNews.com

Хасково. Тактическото учение "Ответен удар 14" започна на учебния военен полигон „Корен". Учението е финален етап от подготовката за сертифицирането на Групата, част от състава на Втора механизирана бригада - Стара Загора и е за сертификат на Пета Батальонна бойна група с командир подп. Николай Александров, който е и командир на батальона в Хасково.

Бойните учебни действия ще вървят до 16 октомври. Те са на тема „Действие на Батальонна бойна група като резерв на Сухопътния компонент в отбранителна операция".

В тактическото учение участват български и американски военнослужещи с повече от 100 единици бронетанкова и автомобилна техника.
През изминалите месеци военнослужещите преминаха през различни нива на подготовка, изпълниха занятия и задачи, създаващи индивидуални и колективни навици и умения, като част от занятията бяха проведени в Тренировъчния център на Силите на САЩ в Хохенфелс, Германия.

Ръководител на учението е бригаден генерал Димитър Илиев - командир на Втора механизирана бригада, а директор заместник-командирът на бригадата полковник Недялко Ников.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай