Студенти и учители популяризират езика на Шекспир чрез клуб

Студенти и учители популяризират езика на Шекспир чрез клуб | StandartNews.com

Добрич. Студенти от Висше училище Международен колеж и учители по английски език от частната английска гимназия "Райко Цончев" в Добрич създадоха клуб за четене на английска литература с цел да популяризират екиза на Шекспир, съобщиха от висшето училище. Клубът носи името "English Reading Circle" - в превод "Кръг от четящи на английски", като първата сбирка е насрочена за 18 часа в петъчната вечер.

Студенти и преподаватели добавят, че клубът е отворен за всички възрасти и основната идея е именно тази - хора от различните поколения да бъдат окуражени да използват английски език чрез четенето на интересни истории и книги. Участието в изданията на клуба са безплатни, като вече има над 20 души, които са заявили, че желаят да се включат - ученици от училищата в града, студенти в Добрич, както и носители на езика от Великобритания – преподаватели в гимназия „Райко Цончев" и ВУМК.

Плановете на организаторите са да има четене на истории и книги на английски почти всяка седмица, като през лятото ще се осъществяват в комплекс „Летен театър".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай