Стотици се надиграват и надпяват в Банско

Стотици се надиграват и надпяват в Банско | StandartNews.com

Банско. Стотици малки и големи самодейци от цялата страна и Балканите огласиха Пирин планина с песните си и разтърсиха центъра на Банско с танците си. За единадесета поредна година курортният град е домакин на Фестивал за автентичен фолклор „Между три планини". Музикалното събитие е част от националния културен календар и се проведе в събота и неделя на централния площад.

В двата фестивални дни Банско стана сцена на самодейността - певци и танцьори се надпяваха и надиграваха в красивия курорт. В проявата се включиха фолклорни състави, танцови ансамбли и индивидуални изпълнители от всички краища на България и Балканския регион. По традиция бяха представени български обреди, обичаи и народни носии от различни етнографски области.

Гости на XI Фестивал за автентичен фолклор „Между три планини" бяха народната певица Василка Петрова и Националния фолклорен ансамбъл "София 6" с художествен ръководител Николай Несторов. Водещ бе актьорът от благоевградския драматичен театър Николай Кимчев. В неделния ден, 1 юни – празник на детето, музиката и танците се превърнаха в незабравимо преживяване за стотиците малчугани и техните родители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай