Стотици хапнаха курбан за здраве над Благоевград

Стотици хапнаха курбан за здраве над Благоевград | StandartNews.com

Стотици благоевградчани и гости на града уважиха великденския курбан, който даде кметът на Благоевград Атанас Камбитов за здраве и благоденствие на всички. Те се събраха преди обяд в понеделник в комплекс „Памет и вяра" над града, който е в местността Зайова поляна. Много от тях дойдоха с автобусите, които безплатно осигури общината.

„Днес поставяме началото на една традиция. Искам да честитя празника не само на благоевградчани, а и на всички българи. Великден е най-светлият празник. Христос воскресе, да сме живи и здрави, нека се радваме и на много успехи", заяви в обръщението си към присъстващите градоначалникът.

Камбитов разкри, че общинското ръководство обмисля идеята да се построи и църква в комплекса, която да се свърже с вдигнатия преди 2 години 33-метров православен кръст и изградения миналата година параклис „Света Троица". Водосвет за здраве и успехи на благоевградчани отслужиха свещеници от катедралния храм „Въведение Богородично".

Седем казана агнешки курбан бе раздаден по обяд на всички, които поискаха да опитат от вкусната гозба. За удобството на присъстващите бяха сковани десетки дървени маси. Занапред всяка година ще се прави курбан на втория ден след Великден, увериха от кметството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай