„Срамен” списък стряска длъжници в Гоце Делчев

„Срамен” списък стряска длъжници в Гоце Делчев | StandartNews.com

Община Гоце Делчев събира дългове не само с помощта на частен съдия-изпълнител, но и със „срамен" списък на лицата, които имат да внасят пари в общинската хазна. На своята официална страница кметството е обособило специална секция „Длъжници към местния бюджет". Там са изписани ясно и точно всички длъжници – физически и юридически лица. Тези, които дължат най-много, са първи в непрестижната класация. Някои дължат пари за данък моторно превозно средство, други за данък недвижими имоти, а трети – за такса битови отпадъци.

„Минималният дълг към общинската хазна трябва да е 500 лева. Тогава нашият длъжник има „честта" да види името си в списъка. Факт е, че този „позорен" или „срамен" списък дава резултат. Доста длъжници – граждани или собственици на фирми, бързат да изчистят дълговете си, за да не са повече в наши списък", твърдят от община Гоце Делчев. Единични са случаите, в които някои фирми дължат по над 10 000 лева за данък сгради и такса смет. Най-много пък са гражданите, които дължат данък за моторно превозно средство, длъжниците са над 100.

„Разбира се, че някои не се трогват от този списък и се налага да ползваме услугите на частен съдия-изпълнител. Длъжни сме да направим всичко възможно, за да си съберем вземанията", коментират от ръководството на община Гоце Делчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай