Спряха тока на „ВиК-Сливен”

Спряха тока на „ВиК-Сливен” | StandartNews.com


Сливен. „ВиК-Сливен” остана без ток, след като „ЕВН България” прекъсна трайно електрозахранването
на административната сграда на дружеството. Причина за мярката е неплатени фактури за консумирана електроенергия, като сумата е 6-цифрена, съобщават от ЕРП-то.

До момента са извършени само частични плащания. „До днешната крайна мярка се стигна въпреки многократните опити от страна на „ЕВН България” за контакт и диалог с цел разрешаване на въпросa за просрочените задължения. За съжаление до момента не е осъществен контакт с представител на „ВиК-Сливен” за изясняване на поставените въпроси”, коментират от ЕРП-то. От водоснабдителното дружество не са подавали и заявление за разсрочено плащане на дълга. За ситуацията са информирани както самото ВиК, така и Община Сливен и Областна администрация Сливен.


С цел да ограничи своите загуби, "ЕВН България предприе първоначално временно прекъсване на електрозахранването за административната сграда на „ВиК – Сливен“. Първоначално там токът спря на 26 март между 12 и 14 ч. На следващия ден електрозахранването беше ограничено от 12 до 16 ч. Сега водоснабдителното дружество остава без ток докато не погаси изцяло дължимите суми, съобщават още от „ЕВН България”


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай