Спортна Варна с нов басейн

Спортна Варна с нов басейн  | StandartNews.com

Варна. Покритият басейн към плувен комплекс „Приморски" беше официално открит, след като беше построен преди 8 месеца.

„Имаше проблеми с проекта, който бе започнат от предходната управа на града, но успяхме да се справим!", каза кметът на Варна Иван Портних. В началото на мандата си м.г .той посочи, че новият басейн е незаконен, няма възложително писмо за строителен надзор, а самият градеж надхвърля отреденото му петно според разрешителното. Обектът беше приет преди дни от държавната комисия.

Новият покрит басейн носи името на д-р Любен Лазаров – дългогодишен треньор и спортист от клуба по плувни спортове „Черно море". На входа на съоръжението ще бъде направена плоча-барелеф с лика на заслужилия деятел. В момента се изработва правилник за ползване на спортното съоръжение, съвместно с обществения съвет по спорт към общината.

В басейна има 6 коридора, дълги по 25 метра, две трибуни с 320 седящи места за зрители, съблекални и фоайе за правостоящи. Договорът за строителството е на стойност 2,9 млн. лв. Басейнът може да бъде ползван и за провеждане на зимни състезания - по плуване, синхронно плуване и водна топка. С него комплекс "Приморски" вече разполага с 3 басейна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай