Спешно укрепват жп мост заради влаковете за Петрич

Спешно укрепват жп мост заради влаковете за Петрич | StandartNews.com

Заради подкопан от река жп мост спешно се свиква комисия от експерти на Областна администрация - Благоевград, Национална компания „Железопътна инфраструктура" и община Петрич ще посетят петричкото село Митино. В района на селището придошлите реки на река Струмешница подкопаха бетонна колона на железопътния мост и изместиха релсите на линията.

Инцидентът стана миналия понеделник и спря движението на влакове в участъка от село Генерал Тодоров до Петрич. Специалисти ще направят оглед на мястото на аварията в четвъртък. Те ще установят какви са щетите и ще изготвят доклад как да се действа, за да се възстанови сигурността на съоръжението и да се укрепи конструкцията. Експерти са опитали преди дни да укрепят линията, но при опит по нея да премине локомотив с вагони релсите отново са се разместили. Затова се налага основен ремонт, мостът край село Митино е на повече от 50 години.

След затварянето на линията към южния град единствената алтернатива за придвижване остават автобусите. БДЖ осигури рейсове. Те извозват пътниците, които слизат на гара Генерал Тодоров и продължават пътя си за южния град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай