Следите към килърите на Илиян се губят

Убийството на бизнесмена е голяма загадка, признаха от полицията

Следите към килърите на Илиян се губят | StandartNews.com

Монтана. Много сложно за разкриване убийство. Така директорът на областната дирекция на МВР в Монтана комасар Валери Димитров определи трагичния инцидент с 43-годишния бизнесмен Илиян Христов, станало преди Коледа. Униформените още нямали никакви следи и работят по много версии.

Мъжът бе намерен мъртъв с огнестрелна рана в гърдите на 21 декември. Трупът му открха случайни минувачи близо до склада му за алкохол и цигари в търговската база на Монтана. Според криминалисти той не е убит на това място, а е донесен там. Около него нямало кървави следи. Къде обаче е бил гръмнат, не се знае.

Аутопсията показа, че Илиян е бил бит преди да бъде застрелян. Има няколко избити зъби в собствения му джип. Вероятно всичко е започнало от колата му и е продължило навън.

В началото от полицията обявиха, че случаят ще се окаже битово убийство. Около Коледа се събират компании, пият, веселят си и често празниците завършват със скандали, които прерастват в кървави саморазправи. Случаят на Илиян обаче няма да се окаже такъв, сигурни са вече полицаите. Комисар Валери Димитров съобщи още, че през почивните дни натоварените с разследването не са спирали да работят. Убитият бе погребан на 24 декември, а Монтана бе осеяна с множество некролози, издадени от приятели и близки.

Най-сигурната версия изглежда да е отмъщението на конкурентите. Под сурдинка се говори за яки момчета от Враца, в чията територия Илиян Христов настъпил. Неговата фирма "Монтдринкс" снабдява с алкохол близо 600 обекта – заведения, магазини, селски кръчми. Освен в Монтанско, започнал да снабдява и клиенти от Врачанска област. Това може да е предизвикало местните монополисти.

Илиян Христов има съдружник, който обаче е прехвърлил дела си във фирмата на жена си и не се занимава с доставките. По време на убийството е бил в чужбина. Бащата на Христов – Найден Христов, е строителен предприемач. Двамата построили един жилищен блок, в който не били продали нито един апартамент. Майка му починала преди три месеца. Христов има съпруга и две деца.

Краят на годината се оказа много тежък за полицаите от Монтана. Освен голямата загадка Илиян, на главата им се струпаха още няколко случая. При лов бе убит 46-годишният Иво Любенов–Бизона, а стрелецът още не е посочен. Тъст простреля зет си в село Д-р Йосифово, млад мъж от Сталийска махала уби дядото на приятелката си и после се обеси. Малко преди смъртта на Илиян възрастна жена от Лом бе открита убита и погребана близо до дома си. И нейният убиец още не е разкрит, казаха от полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай