Слагат виенско колело на Света гора

Строят приют за кучета за 200 000 лв. в Търново

Слагат виенско колело на Света гора  | StandartNews.com

Велико Търново. Мечтата на старите боляри да върнат огромното Виенско колело на Света гора ще се сбъдне с пари от европейския съюз. Проекти на стойност 10 милиона лева по ОП „Регионално развитие- градска среда" подготвя общинската  администрация, съобщи кметът Даниел Панов. Проектите са почти готови и трябва да бъдат внесени в Министерството на регионалното развитие и благоустройството до 11 януари.

Най-впечатляващ е проекта за хълма „Света гора". Мястото ще се превърне в любима зона за отдих на великотърновци. Върху 180 декара общински терен ще има не само парк, но и увеселителен център с Виенско колело, площадка за скейборд, писта за планинско колоездене, барбекюта, свободна зона за разходка на домашни любимци. По другите проекти ще бъдат благоустроени паркове в различни части на града, монтирани поливни системи и осветление, изградени площадки.

В началото на следващата година ще започне строителството на приюта за бездомни кучета във Велико Търново, информира още градоначалникът. Срокът за подаване на документи за обществената поръчка е изтекъл и предстои класация на участниците. Приютът ще е разположен върху 40 декара между селата Шемшево и Леденик, а изграждането му ще струва около 200 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай