Силният вятър чупи прозорци и клони в Бургас

Силният вятър чупи прозорци и клони в Бургас | StandartNews.com

Десетки сигнали за счупени прозорци и паднали клони,предаде "Флагман" бг. Вятърът в Бургас е със скорост 12 метра в секунда, но на моменти поривите достигат до 20 метра. В два блока в ж.к. "Славейков" са паднали стъкла от стълбищата, за щастие без да предизвикат сериозни щети. В "Лазур" е хвръкнал покрив на импровизиран павилион до бившата "Сара", но бързо е прибран от собствениците му.

На много места в града има изпочупени клони на дървета, във въздуха летят найлонови торбички, листа и всякакви боклуци, включително и пране. Изпотрошени са стъкла в апартаменти, чиито собственици са оставили сутринта прозорците си отворени.

Пристанището е временно затворено за маневри заради силния вятър. Вълнението на морето е три бала и вълните заливат плажа почти до Капаните.

Вятърът е топъл, а утре се очаква да захладнее. Силата му обаче ще се увеличи и времето няма да е подходящо за разходки и екскурзии. Отново ще има опасност от падащи предмети. Според синоптиците стихията ще стихне утре вечерта и температурите ще паднат с над 10 градуса. Ще завали и дъжд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай