Шофьор загаси пожар в рейс, пътниците са невредими

Шофьор загаси пожар в рейс, пътниците са невредими | StandartNews.com

Храбър шофьор на автобус не се стъписа при избухнал пожар в рейса, а успя сам да го потуши. Всички пътници са невредими, както и водачът. Инцидентът е възникнал преди 10,00 часа в понеделник на изхода на град Кресна в посока София.

Той е в следствие на авария в задната част на возилото, близо до двигателя. Първо се появил пушек, който хората в автобуса усетили и уведомили водача. Шофьорът веднага отбил встрани от главен път Е-79. Подаден е и сигнал на телефон 112. „Докато нашите служители пристигнат на мястото на инцидента, водачът вече бил потушил огъня с пожарогасителя. Няма нито един пострадал, нанесени са само щети по рейса.Автобусът е пътувал от Сандански за столицата", уточни комисар Георги Пармаков, шеф на РД ПБЗН в Пиринския край.

На място са дошли екипи на полицията и на Областен отдел „Автомобилна администрация". Полицаите са направили оглед, а служителите на „Автомобилна администрация" ще проверят дали рейсът е извършвал редовен курс и минал ли е технически преглед. Пътниците са качени на друг рейс и са продължили пътуването си за София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай