Шампионката Дафовска награждава таланти в Чепеларе

Кампанията „Моят град“ на „Стандарт“ стигна до красивия родопски град

Шампионката Дафовска награждава таланти в Чепеларе | StandartNews.com
Кампанията „Моят град“ на „Стандарт“ стигна до красивия родопски град Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов ще даде държавна подкрепа за инвестициите в Чепеларе

Олимпийската шампионка на България по биатлон Екатерина Дафовска ще бъде специален гост на Националната кампания на „Стандарт“ „Моят град – 10 причини да остана в него“, която днес се провежда в Чепеларе. Стотици жители и гости на града ще се съберат в 17,30 ч пред паметника на Васил Дечев за откриването на уникалната фотоизложба „10 причини да остана в моето Чепеларе“.

10 огромни фотопана представят преобразяването на града и превръщането му в европейски курорт. Дафовска, която е родена в Чепеларе, ще отличи талантите на града си и ще разкаже своите 10 причини да се гордее с него. Чепеларе е стъпка № 23 от кампанията на „Стандарт“. С нея искаме да дадем хората поне 10 повода за гордост и поне 10 причини да останат в града си и да работят за него.

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов ще даде държавна подкрепа за инвестициите в Чепеларе и ще връчи наградата на най-големия инвеститор „Пампорово“ АД. Благодарение на него ръстът на туристите само за една година е двуцифрен. Борисов ще отличи и най-голямата фабрика за ски в света „Амер Спортс България“ ЕООД. Наградата е за откриването на нови работни места. „Амер Спортс България“ ЕООД осигурява 800 работни места в област Смолян.

Целта на кампанията „10 причини да остана в моето Чепеларе“ е както да покаже промяната в града през последните години, така и да даде държавна и местна подкрепа за превръщането на Чепеларе в топ туристическа дестинация, каза главният редактор на „Стандарт“ Славка Бозукова.

Наградите за туризъм ще бъдат дадени от директора на дирекция „Туристическа политика“ в ресорното министерство Лили Арсова. Отличия ще връчи и народният представител от ГЕРБ д-р Красимир Събев. Наградата за най-добрата гимназия в Чепеларе ще бъде дадена от директора на РУО-Смолян Мария Семерджиева. В събитието ще участва и заместник-областен управител на Смолян. Преобразяването на града, запечатано в 10-те фотопана, ще бъде представено от кмета Славка Чакърова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай