Шампиони идват в Разград за великденски крос

Шампиони идват в Разград за великденски крос | StandartNews.com

Клуб „Зелена стъпка" събира любители на градското бягане от цялата страна

Любители на градското бягане от цялата страна ще се съберат в Разград за Великденски крос. Повече от 100 атлети ще тичат в събота из улиците на лудогорския град, организирано то клуба за приключенски спортове „Зелена Стъпка".
Това ще е второто великденски издание на кроса, който стартира миналата година и веднага набра популярност заради няколко бащи, които пробягаха трасето, тикайки децата си в бебешки колички. Тази година заедно с любителите в 5 километровия пробег ще се включат и скоростни бегачи. Трима шампиони от София и Варна печелили национални и балкански първенства по планинско бягане, ориентиране и градски кросове ще участват в инициативата на „Зелена стъпка".
Дамският фен клуб на „Лудогорец" ще бди за безопасността на трасето. Специалната награда за победителя също ще носи марката на „Лудогорец". Това ще е топка, с която шампионите са спечелили знакова среща и върху нея ще бъдат автографите на всички звезди от тима на Кирил Домусчиев.

Въпреки заявките за скоростно бягане предвидили сме времето за пробег по 5 километровото треса де е 1 час. Така в кроса могат да се включат хора от всички възрасти, които не е нужно да тичат, за да участват в инициативата, обясни председателят на клуба Пеньо Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай