Семейство се заби в джип на път за болницата

Семейство се заби в джип на път за болницата  | StandartNews.com

Баба загина, дъщеря й бере душа, а внукът зад волана е невредим

Благоевград. Възрастна жена издъхна, а дъщеря й е в критично състояние след тежка катастрофа до разклона за сатовчанското село Долен. Инцидентът е станал в петък около 15.30 часа на мокра настилка и при гъста мъгла.

Водачът на лек автомобил "Опел" навлязъл в лентата за насрещно движение и се забил странично в идващ насреща джип "Хюндай". При удара на място загинала 73-годишната Атидже. 44-годишната й дъщеря Рафие е тежко ранена. Тя е приета в болница в състояние на кома, със счупен череп, травма на белите дробове и множество фрактури. Двете жени са пътували в лекия автомобил, който е бил управляван от 23-годишния Алил Спахиев, внук на загиналата. Младият мъж се отървал само с драскотини. Шофьорът на джипа също е невредим. По първоначална информация причина за катастрофата е шофиране с несъобразена скорост на мокър асфалт и намалена видимост. Майката, дъщерята и внукът са от сатовчанското село Ваклиново. Те са пътували за болницата в Гоце Делчев за изследвания на възрастната жена.

Трима души пострадаха при челен сблъсък на главен път Е-79 край Сандански. Най-тежко е състоянието на 26-годишен шофьор, който е с травми на главата, гърдите и едната ръка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай