Семейство плаши ЕВН със скок от 8 етаж

Семейство плаши ЕВН със скок от 8 етаж | StandartNews.com

Пловдив. Четиричленно семейство плаши да скочи от 8 етаж заради дългове към ЕВН. Ще се хвърлим всички, не виждам друг изход, закани се Фанка Гешева от Пловдив. От дружеството твърдят, че имат задължения от 15 875 лв.

70-годишната жена взема пенсия от 145 лева, мъжът й Стефчо е безработен и получава помощи от 150 лева. Синовете им също не могат да си намерят работа. От 6 години живеят в общинско жилище в жк "Тракия".

"Ние сме едни от последните, които се изселихме от гетото, отгледах децата си в гарсониера в пълна мизерия, с плъхове и мръсотия", разказва Фанка пред "Марица". Тя се кълне, че никога не са ползвали услугите на "Топлофикация". Семейството си купило бойлер, откъдето ползвало топла вода.

"Отопляваме се с печка, нямаме топломери, нямаме радиатори", изрежда Фанка. От общинско предприятие "Жилфонд" обаче казват, че по данни на ЕВН дължат 15 875 лв. 53 ст. за топлинна енергия и дават 7 дни да погасят дълговете или да ги разсрочат.

Ако това не стане, ще започне процедура по освобождаване на общинското жилище. "Откъде да вземем 16 000 лв., освен това не сме ползвали нито топла вода, нито парно", пита отчаяната пенсионерка. "Не виждам друг изход, освен да се самоубием", вайка се тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай