Семейство и две двойки близнаци спасяват туристите в Албена

Семейство и две двойки близнаци спасяват туристите в Албена | StandartNews.com

Добрич. Две двойки близнаци и едно семейство -. Мая и Румен Стефанови, са сред спасителите, които се грижат за сигурността на туристите на плажа в Албена, съобщи шефът на водните спасители в комплекса Стоян Вълчев.

Най-възрастният от работещите в момента е 65-годишният Курти Куртев, а най-младите му колеги са на по 18 години и това е първото им работно място. Сред тези, които са избрали това лято работата в курорта са спасители, които в минали години са работили по плажовете на съседните Гърция и Кипър, а има и такива, които са били в САЩ.

По плажната ивица, чиято дължина е почти 2 км има 33 спасителни поста. Най-голям стаж сред спасисителите - близо по 40 години, имат Петър Братанов и Ян Хинков. Любопитна подробност още е, че 40 на сто от работещите като спасители са висшисти. „В Албена това лято има спасители от Самоков, Пловдив, Търговище, Силистра, Свищов, Пазарджик, Добрич, Варна, Тервел, София и др. градове. Всички са доволни, тъй като получават добро парично възнаграждение, настаняване, изхранване и ваучери", заяви Стоян Вълчев, който е с над 30 години стаж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай