Село ще има параклис по заръка на Ванга

Село ще има параклис по заръка на Ванга | StandartNews.com

Владика напраи първа копка на храма

Неврокопският митрополит Серафим направи първа копка на параклис „Свети Георги" в симитлийското село Полето. С водосвет владиката и свещеници благословиха богоугодното дело. Строежът на храма е финансиран от Георги Григоров - жител на селището, който изпълнява заръката на пророчицата Ванга да има света обител с името на свети Георги". Преди година инициаторът проведе среща с владиката, който даде своето позволение параклисът да бъде направен в двора на църквата в село Полето. Проектът веднага започва и първата тържествена копка вече е факт. Всички се надяват до Гергьовден догодина храмът да е готов и на големия празник да бъде осветен. Неврокопският митрополит Серафим благослови всички присъстващи и поръси със светена вода миряните.

"Когато строим храмове в чест на светците и когато се грижим след това за тях, техните молитви и закрила ще бъдат с всички, които сега живеят и които ще живеят в това село. Бог да укрепва вашите сили и всички да участват с радост в изграждането на новия параклис на „Св. Георги", с радост да се съберем да го осветим и да почитаме паметта на светеца. Бог да помага и божието благословение да бъде с Вас", каза владиката. Десетки жители и гости на селото се поклониха на дядо Серафим и благодариха за благословията му. Сред тях бяха и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, както и управникът на Полето Иван Манчев.

По-късно Неврокопският митрополит Серафим даде своята благословия и съгласие за мястото за строеж на нова църква в Симитли. Тя ще е на площада, в градинката до сцената. Новият и старият храм ще могат а поберат всички миряни от общината на големите християнски празници. В най-скоро време ще започне строежът на новия молитвен дом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай