Села на бунт заради разбити улици

Кметството (вляво) и магазин (вдясно) в Чучулигово

Села на бунт заради разбити улици | StandartNews.com

Ще блокираме шосето за Гърция, заканват се жители на Чучулигово

С блокада на пътя за Гърция заплашиха жителите на петричкото село Чучулигово. Tе са подкрепени и от жителите на съседните селища Марино поле и Кулата. Причина за бунта им са разбитите улици в населените места. Вече над 2 години трафикът за и от Гърция е пренасочен през тях заради строителството на Автомагистрала "Струма". Хората се жалват, че не могат да мигнат по цяла нощ, тъй като камионите минават буквално под прозорците им. Често тежките по 30-40 тона возила се движат върху тротоарите и ги разбиват, за да могат да се разминат на тесните улици. Има и пукнатини по някои от къщите.

"По 1000 тира преминават на денонощие, положението не се търпи, ще започнем безсрочен протест", категорични са жителите на трите села. Те са подкрепени от местните кметове. Готови са да блокират шосето за Гърция в знак на протест.

"Всеки ден живеем в страх, тъй като децата ни пътуват за училище. А шофьорите карат с висока скорост, гръцки шофьор преди време уби човек на пешеходна пътека в Кулата, наша съселянка бе блъсната от тир край граничния пункт", твърдят жители на Чучулигово.

"В петък ще проведем общоселско събрание, за да решим как да протестираме. Трафикът е огромен и е опасен за местното население. Ще търсим подкрепата на съседните села Кулата и Марино поле. Обединени ще сме по-силни в бунта си. Понякога седим в барчето до шосето за Гърция. Когато мине тир, имаме чувството, че стените ще паднат, подскачаме от столовете", заяви кметът на Чучулигово Андон Карачоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай