Сапарева баня e с над 4 милиона лева задължения

Сапарева баня e с над 4 милиона лева задължения | StandartNews.com

Около 4 милиона и 300 хиляди лева са задълженията на Община Сапарева баня, наследени от предишния мандат, обяви новоизбраният кмет на курорта Калин Гелев. По думите му всеки ден изкачат нови неизплатени задължения и суми към доставчици и контрагенти.

По сметките на общината Гелев заварил едва 20 000 лева. С тези средства за разплатени възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии и 10 000 лева финансов ангажимент на общината по изготвяне на плана за управление на Национален парк "Рила", съобщава БНР. Трябва да се връщат около 500 000 лева на ДФ "Земеделие", авансово преведени на общината за две екопътеки, спечелени през 2013 година – "По пътя на светците" и "Валявица – Паничище".

Дупничанка, която счупила крак в един от басейните на курорта и осъдила общината за обезщетение, но не го е получила, заплашва да запорира сметките ѝ. Около 4 хиляди лева наем дължи общината и за 6 екотоалетни, разположени на различни места в курорта Паничище. От фирмата "Еко Тоi" обявили, че искат да си вземат наема, иначе ще демонтират "съоръженията". Едната от тоалетните е в самия град, останалите са по екопътека, която минава покрай хижа "Пионерска" към Седемте рилски езера.

"Все пак се е стигнало до споразумение за разсрочено плащане. Разсрочено плащане ще търси общината и с други фирми и дружества, на които не се е издължила в предишния мандат", коментира ситуацията кметът на Сапарева баня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай