Съдят инкасатор за кражба от абонати

Съдят инкасатор за кражба от абонати | StandartNews.com

Добрич. Пред Районният съд в Балчик се изправя 64-годишен инкасатор на вода заради неотчетени суми, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Прокуратурата в Белия град е повдигнала обвинение на В.Л. от Добрич за това, че от 29.7.2011 г. до 28.10.2011 г. в Балчик в качеството на инкасатор на водното дружество е присвоил 3451,48 лв. Мъжът трябвало да засича ежемесечно водомерите на абонати на фирмата, да събира парите и ежедневно да отчита и внася събраните суми в касата на дружеството. През юли м. г. той имал нужда от средства за лични нужди, за които трудовото му възнаграждение не било достатъчно. Решил да ползва получени за заплатена вода суми, като възнамерявал да ги възстанови по-късно. В края на юли 2011 г. той получил 2300 лв. за заплатено водоползване от абонати и издал касови бележки за същата сума.

След приключване на задълженията си по инкасирането той отчел в касата на дружеството 1480,12 лв., а остатъка присвоил. Схемата инкасаторът приложил още няколко пъти. Съдебно-счетоводна експертиза е установила, че стойността на събраните от абонати суми, но неотчетени във ВиК ЕООД – Добрич, възлиза  на 3451,48 лв. В. Л. има висше образование, семеен е, не е осъждан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай