С гонка и стрелба във въздуха спипаха мъж с контрабандни цигари

С гонка и стрелба във въздуха спипаха мъж с контрабандни цигари | StandartNews.com

С преследване като на филм – гонитба с автомобили, последвано от тичане в гората и завършило с предупредитлен изстрел във въздуха, беше спипан мъж с контрабандни цигари.

Екшънът се разигра край симитлийското село Долно Осеново в понеделник към 13,20 часа. На пътя от симитли за Разлог, в района на село Градево, полицейски служители подали звуков и светлинен сигнал за извършване на проверка на лек автомобил „Фиат Скудо". 32-годишният водач на автомобила Петър Мазурски обаче не се подчинил на полицейското разпореждане и с мръсна газ продължил в посока Разлог. След него поели с патрулката и полицаите. За да ги заблуди, беглецът свил вляво от шосето и поел с колата си към село Долно Осеново. Минал с висока скорост през центъра на селището, където винаги има деца. Като по чудо не е блъснал никой.

Мъжът стигнал до местността Старо Осеново, където зарязал возилото и си плюл на петите. Униформените обаче не се отказали да го преследват. Един от полицаите стрелял предупредително във въздуха и това спряло устрема на беглеца, който се предал на полицейските служители в местността Турлак.

Мъжът е задържан с полицейска заповед в ареста до 24 часа. При проверката на автомобила в него са намерени и иззети 207 860 къса цигари без наличен задължителен бандеролен знак. По случая е образувано досъдебно производство за извършени две престъпления – за държане на акцизни стоки без бандерол и за опит да се попречи на полицаите да изпълнят задълженията си по закон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай