С 16 видеокамери Разлог пази уникална алея от апаши

С 16 видеокамери Разлог пази уникална алея от апаши | StandartNews.com

Община Разлог не спира борбата с вандалите, които унищожават общинско имущество. Затова кметството похарчи близо 17 000 лева, за да монтира 16 видеокамери в уникалната алея „Стъпалата". По този начин е гарантирано 24-часово видеонаблюдение в открития официално на 16 април тази година туристически обект. Устройствата покриват целия периметър на най-новата придобивка на местните хора, която бързо се превърна в притегателен център за туристите от страната и чужбина.

„Вандалските прояви са голям проблем за нас. Заради шепа вандали харчим допълнително средства на данъкоплатците, за да поправяме и възстановяваме разрушеното общинско имущество. Алеята е прекрасно съоръжение, длъжни сме да го пазим. С помощта на видеокамерите действаме превантивно, засега няма сериозни посегателства. Записите се пазят 7 дни, при нарушение веднага информираме полицията", твърди кметът на община Разлог Красимир Герчев. „Стъпалата" са изградени в местността Голак по европейски проект на Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония в партньорство с македонската община Гевгелия.

5 години обектът трябва да е в този вид, в който е открит. Това означава, че общината трябва да възстанови на момента нанесените от вандали щети, ако има такива. Мониторинг от финансиращия орган се прави непрекъснато и не може да си позволим никакви пропуски в това отношение, уточни градоначалникът.

В алеята най-голямата атракция е 12-метрова кула, от която се открива страхотна панорама към цялата Разложка котловина и планините Пирин, Рила и Родопите. Туристите разглеждат с интерес интерактивни и занимателни табла, интересни спирки за отдих. Монтирани са дървени люлки, пейки, шезлонги за наблюдение на природата.
Владимир Симеонов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай