Руснаци и украинци строят хотели в село Баня

Руснаци и украинци строят хотели в село Баня  | StandartNews.com

Благоевград. Все повече хотели посрещат гости в малкото разложко село Баня. Множат се и частните къщи, които изглеждат като палати.

Дори кризата не спря интереса на инвеститорите към селището, който е провокиран най-вече от десетките минерални извори. Някои от комплексите ползват водата от тях и предлагат на клиентите си различни оздравителни процедури.

Руснаци и украинци се надпреварват да инвестират в китното селище. "Десетина са готовите хотелски комплекси. Пред завършване е пореден хотел. Други пък са на етап строеж, а има и такива, които тепърва ще се вдигат. Всичко това е заради прочутата ни минерална вода. Почти всички хотели предлагат СПА процедури и балнеология", твърдят жителите на Баня. Преди време украинските бизнесмени Владимир Трилиский и Сергей Зайкин вдигнаха СПА хотел „Римска баня”, където често отсядат политици и дипломати. През годините бяха закупени над 150 частни имота, а инвеститорите вложиха парите си в изграждане на хотелски и апартаментни комплекси, вилни селища и развитие на балнеологията.

Сериозно предимство на Баня е и близостта до най-добрия ни зимен курорт Банско – само на 5 км е. Селото е сгушено между трите планини Пирин, Рила и Родопите. Красивата природа също привлича нашенци и чужденци, които вдигат къщи и се заселват тук. „Наши съселяни са шотландци, руснаци и французи. Не е случайно, че и президентът на страната Росен Плевнелиев има къща в селото ни”, хвалят се местните хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай