Руски турист се удави край Ахелой

Руски турист се удави край Ахелой | StandartNews.com

Руски турист се удави на неохраняем плаж край Ахелой. Трагедията е станала в късния следобяд в неделя в местността "Буните". 48-годишният Николай К. пристигнал на неохраняемата ивица заедно със съпругата си и двете им деца. Всички от семейството влезли в морето, но съпругата преценила, че вълнението е опасно и останала с децата на плиткото и на метри от брега. Николай обаче решил да плува навътре. Няколко минути по-късно той започнал да се дави и да вика за помощ. Съпругата му се хвърлила да го спасява, на помощ се притекли и двама други туристи, които случайно се озовали на същия плаж.

С общи усилия тримата успели да измъкнат руснака на брега и започнали да му правят изкуствено дишане. За съжаление те не успели да го реанимират. Тялото на удавника е било откарано в бургаската съдебна медицина. Руснаците пристигнали на почивка още на 6 юни и наели стая в луксозен хотел в Равда. Те често идвали на неохраняемия плаж край Ахелой, защото го намирали за спокоен.

Същия ден трагедия се разигра и в Слънчев бряг. На Северния плаж там се удавиха двама младежи от София на 19 и 20 години. По-късно стана ясно, че двамата удавници са братя. Те пристигнали същия ден на почивка и дори не успели да преспят и една нощ, когато ги застигнала трагедията. Според спасители причина за инцидентите е опасно мъртво вълнение и силни подводни течения, които са се появили необичайно рано този сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай