Румен Петков представи кандидатите за кмет на общините Кърджали и Кирково

Румен Петков представи кандидатите за кмет на общините Кърджали и Кирково   | StandartNews.com

Заместник- председателят на политическа партия АБВ Румен Петков представи днес кандидатите за кмет на общините Кърджали и Кирково. „Даваме си ясна сметка за трудностите в Кърджалийска област, натискът ще бъде от трите партии – ГЕРБ, ДПС и БСП. Недопустимо е да се ангажират хора на държавна служба в осъществяването на политически натиск", каза Петков.

„Тези, които ме познават знаят, че до този момент съм била защитник и съм правила опити за реализиране на лявата идея в Кърджали", каза директорът на РИМ Даниела Коджаманова, кандидат за кмет на Кърджали. Тя обясни , че дълго време й е било необходимо да каже „да" за кметската номинация. „Мотивът ми да се съглася първо бе възможността за другия избор и заедно с това амбицията да засилим гражданското чувство у избирателя, да провокираме неговата активна позиция, да го накараме да мисли и след това да вземе своето решение", добави Коджаманова.

Бойка Арабаджиева е номинирана от АБВ за кмет на Кирково. Тя е един от учредителите на АБВ. „За мен е важно избирателят в Кирково да има другата алтернатива за избор, да му се даде възможност да гласува демократично, без натиск и липсата на възможност да има избор на другия кмет на община", заяви Бойка Арабаджиева, която е педагог по образование.

„Много е важно в община Кърджали да покажем, че битката е за политики, а не е междуетническа. Битката е за по-добрия живот на жителите , а не е свързана с верски и етнически мотиви. Убеден противник съм на това регионите в България да бъдат делени по каквито й да е показатели, има критерии на ЕС, които са свързани със социалната, икономическата и обществена среда. Всяко друго деление е погрешно, подчерта заместник- председателят на политическа партия АБВ Румен Петков

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай