Рухна едноетажна къща в Русе (ВИДЕО)

Рухна едноетажна къща в Русе (ВИДЕО) | StandartNews.com

Едноетажна къща с три стаи, таванско помещение и работилница рухна тази сутрин в Русе. Инцидентът е станал след 6 часа на ул."Балкан". По първоначална информация причините за рухването са липса на канализация и вода в основите заради дъждовете, както и заради амортизираното състояние на имота, информира БГНЕС.

В къщата е живеел само 57-годишният Христо. Пет минути преди инцидента мъжът е тръгнал на работа, което е спасило живота му.

"Чу се тътен като от преминаващ тежкотоварен камион. Когато излязох на двора, видях, че е пълно с камъни и тухли, а къщата на съседа ми е съборена до основи", разказа съседката Цанка Тодорова.

Имотът не е застрахован. От общината са изпратили също специалисти, които да видят на място какви са причините за инцидента.

"Най-често тези проблеми идват от липсата на канализация, какъвто е и този случай, и от течове в основите на сградите. Тази постройка е била изключително стара, зле поддържана. В интерес на истината, и околните имоти са в същото състояние. Това е един сигнал, че при всичките тези имоти, които са на доста години и които са в окаяно състояние, би трябвало да се предприемат мерки от собствениците по тяхното укрепване, по тяхното отводняване, за да не позволят да се случват и други такива събития", обясни Спасимир Димитров, директор на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност".+

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай