Роми пребиха и ограбиха холандец

Роми пребиха и ограбиха холандец | StandartNews.com

Холандец се сблъска болезнено с престъпната родна действителност на пътя между селата Каменица и Микрево в община Струмяни. Туристът, който е на възраст над 70 години, тъкмо бил разгледал раннохристиянската базилика в местността Долно Градище. Спускал се с колелото си надолу по пътя. До моста край село Каменица към 12,15 часа във вторник го спрели двама мургави млади мъже. Чужденецът помислил, че искат да го питат нещо. Но изведнъж те се нахвърлили върху възрастния холандец и го свалили на земята с юмруци и ритници. За късмет на потърпевшия неволен свидетел на побоя и грабежа станал пастирът Любчо Подгорски от село Микрево, който бил със стадото си на отсрещния баир.

Овчарят, който е бивш полицай, се развикал и уплашените роми офейкали. Взели със себе си палатката, брезента и ножа на пребития холандец. Пастирът веднага подал сигнал за инцидента в полицията. Пострадалият е транспортиран с линейка в МБАЛ „Свети Врач" в Сандански. Веднага полицаите са предприели оперативно-издирвателни мероприятия за издирване на биячите.

Чужденецът е прегледан, направени са му изследвания и е настанен за лечение в болницата в курортния град. „Ще остане при нас под лекарско наблюдение. Има рана на главата, която ще зашием, супена е кост на дясната му ръка. Засега не са установени други тежки травми и фрактури", каза д-р Георги Алексиев, който е началник на хирургичното отделение.

Ромите са го нападнали с дървени пръчки, уточниха от полицията. Те му отнели раницата, която по-късно е открита близо до местопрестъплението. В резултат на незабавните оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите – и двамата са криминално проявени. Единият, който е непълнолетен, е задържан. Продължава издирването на другия бандит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай