РИОСВ Бургас: Няма дюни в парцела на "ИФ Фаворит"

РИОСВ Бургас: Няма дюни в парцела на "ИФ Фаворит" | StandartNews.com

Няма нито една дюна в парцела на "ИФ Фаворит", който се намира в къмпинг Юг, установи проверка на РИОСВ Бургас. Експерти на екоинспекцията са изпратени на място, за да се уверят лично дали е нарушен закона. "Разполагаме с цифров модел на кадастралните карти на дюните и справка с тях показа, че във въпросния парцел, в който се изграждат бунгалата няма никакви дюни. Повече информация на този етап не мога да ви дам, защото проверката продължава", заяви Таня Манолова, която изпълнява временно длъжността Директор на РИОСВ Бургас.

След като гръмна скандалът, фирмата инвеститор "ИФ Фаворит" сама е замразила временно строежа в къмпинг Юг, призна управителят Стамо Стамов. "Нямаме никакви притеснения, нито страхове, защото всичко при нас е изрядно - и като документи и като изпълнение. Но решихме да преустановим строителството докато не приключат проверките", коментира Стамов.
Още във вторник на къмпинг Юг са били разпоредени две паралелни проверки - на РДНСК и на РИОСВ. Двете инстанции проверяват под лупа всички издадени книжа, включително ОВОС-а и строителните разрешителни. Вчера геодезисти са пристигнали край морето и са започнали измервания в парцела на инвеститора. След това данните ще бъдат сравнени и нанесени върху кадастралните карти с дюните, за да няма съмнение дали е спазен закона.

"Твърденията, че фирмата ни няма договори с ВиК и електроснабдяване категорично не отговарят на истината. Ние имаме собствен трафопост, който е легално включен към мрежата с договор. Имаме и собствен водопровод, дълъг близо 2 км, който стига до Китен, имаме си договор и за водоснабдяване. Всичко това е било проверявано десетки пъти, сега отново ще го проверяват. Никой не ми казва кога ще приключи всичко това", коментира управителят на ИФ "Фаворит" Стамо Стамов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай