Ремонтираха 60 училища и градини в столицата

Ремонтираха 60 училища и градини в столицата | StandartNews.com

София. Над 60 училища и градини бяха ремонтирани през това лято, съобщи зам.-кметът на София Ирина Савина. След 15 септември ще продължат довършителните работи в 9 от тях, но това няма да попречи на учебния процес, увери тя.

Осем уяилища ще посрещнат новата учебна година напълно санирани, което ще намали разходите им за отопление и осветление с 40-50%. Столичното 90-то училище в жилищния комплекс "Люлин" обаче няма да отвори врати тази есен, тъй като се нуждае от основен ремонт. Всички ученици и учители от него ще бъдат прехвърлени в 40-то СОУ същия квартал, каза още Савина. До началото на учебната година ще бъдат променени дори маршрутите на градския транспорт в "Люлин", така че да е по-удобно на децата и техните родители да посещават сградата на 40-то СОУ.

Тежкият ремонт на 90-то СОУ се наложи заради земетресението от 22 май т.г. Сградата е трябвало да се оправи през лятото, но трусовете са станали причина да се направят нови обследвания и експертизи. Това е забавило ремонтните работи през летните месеци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай