РД „Пожарна безопасност и спасяване”-Кърджали има нов директор

РД „Пожарна безопасност и спасяване”-Кърджали има нов директор | StandartNews.com

Комисар Сергей Заимов е новият директор на РД „Пожарна безопасност и спасяване"-Кърджали. Заповедта на министър Бъчварова за временно преназначаване на Заимов за директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението"-Кърджали е с дата 15 юни т. г. В присъствието на областния управител на Кърджали Илия Илиев, зам.-директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" старши комисар Асен Игнатов представи новия директор на регионалната дирекция в Кърджали комисар Сергей Заимов.

Заимов е роден през 1966 година в село Дрангово, община Кирково. Завършил е факултет „Противопожарна охрана" в Академията на МВР. В системата на МВР е на работа от 1991 година, като е преминал през всички нива на кариерното израстване. В продължение на 11 години оглавява пожарната служба в Подкова. В регионалната дирекция в Кърджали е от 2006 година, първо като началник на група, а след това и като началник на сектор.

Комисар Сергей Заимов поема поста от досегашният ръководител на службата комисар Христо Тодоров, който излиза в пенсия по собствено желание. Със заповед на вътрешния министър Румяна Бъчварова комисар Тодоров е награден с предметна награда – огнестрелно оръжие, марка по избор. Той сподели, че приема наградата като оценка не само за своя труд, но и за професионализма на хората, с които е работил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай