Разследват инцидента в Езерово за причинена смърт

Разследват инцидента в Езерово за причинена смърт | StandartNews.com

Варна. Варненската окръжна прокуратура извършва вече проверка за причинена смърт при инцидента в Езерово, където на 14 август се възпламени цистерна с пропан-бутан, а по-късно гръмна и втора. Най-тежко пострадалият при взрива е починал – Минчо Колев на 60 години, служител на фирма „Газтрейд". Той е издъхнал около 23 ч. в сряда, като причината е полиорганова недостатъчност, обясни шефът на Военноморска болница д-р Ивайло Въжаров. Предстои да му бъде направена аутопсия.

Мъжът беше с 95 % изгаряния и след инцидента беше държан в медикаментозна кома.

Сменя се работният текст на образуваното досъдебно производство от чл.330 чл.2 на НК на чл.123 от НК за причинена смърт поради незнание или немарливост при изпълнение на служебните задължения ,което по закон се наказва от 1 до 6 години затвор ,каза зам.-окръжният прокурор Радослав Лазаров.Към момента обвинението е срещу неизвестен извършител.Предстои още много работа по изясняване на нормативната база и назначаване на експертизи.

Погребението на Минчо Колев, който работи в „Газтрейд" от 7 години, ще бъде поето от фирмата, каза за „Стандарт" собственикът й Милчо Василев. Той е поел ремонтите на 50 домакинства, които се записали като потърпевши със счупени прозорци и врати от взривовете, макар че първоначално бяха двойно по-малко.

В реанимацията е още и управителят на "Газтрейд" Пламен Стоянов, който е с 25 % изгаряния. За неговия живот няма опасност, увери шефът на болницата д-р Въжаров. Кръв за Пламен даряват негови приятели и съратници от цялата страна от форума „Граничари за България", на който и той е член.

Във Военноморска болница лекуват и ранените при взрива 7 пожарникари, които имат различна степен на изгаряния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай