Разследват баща за нанесен побой на дъщеря му

Разследват баща за нанесен побой на дъщеря му | StandartNews.com

13-годишно момиче, прието в Спешно-приемно отделение на благоевградската болница, твърди, че е жертва на физическа агресия от страна на биологичния си баща. Полиция и отдел „Закрила на детето" се самосезираха по публикации в медиите за нанесен побой на девойка от нейния родител. Инцидентът е станал в град Симитли. Детето е прегледано от медиците към 01,30 часа през нощта в понеделник. Те обаче не са уведомили нито органите на реда, нито социалните служби.

„Започнахме проверка след обаждане на репортери. Не е вярно, че момичето има фрактури. То е било само с хематом на лявото рамо. Доведено е от негови близки. След прегледа е предадено на тях и е освободено за домашно лечение. Работим съвместно с полицията по случая. Момичето твърди, че е ударено от баща си", каза началникът на отдел „Закрила на детето" в Благоевград Емилия Маникатова.

Майката на тийнейджърката е починала, заедно с баща й получават социални помощи. Социалните работници в Симитли нямат данни досега да е имало физическо насилие от страна на родителя към дъщеря му. Напоследък тя има проблемно поведение. Девойката, която след месец ще стане на 14 години, заживяла на семейни начала с пълнолетен мъж, въпреки че баща й бил против. Заради това между тях имало конфликт и напрежение в последно време. За незаконното съжителство на двамата влюбени е сезирана и прокуратурата. Пълнолетният избраник на момичето подлежи на наказателно преследване заради семейно съжителство с малолетна.

„В момента с девойката, която е контактна и адекватна, не е изпаднала в емоционално разстройство, водят разговори наш служител и инспектор от Детска педагогическа стая. Работа на полицията е да изясни дали има упражнено физическо насилие над ней от биологичния й баща", каза още Емилия Маникатова.

От ОД МВР – Благоевград уточниха, че става въпрос за битов инцидент. Бащата се прибрал вкъщи към 18,00 часа в неделя. Чакал напразно до 20,00 часа да се прибере дъщеря му. Отишъл в дома на нейния приятел и я помолил да се прибере. Тя отказала, двамата се скарали. В яда си бащата грабнал летва и ударил няколко пъти с нея дъщеря си, след което си тръгнал. Пострадалата е закарана в Спешно-приемно отделение в Благоевград от своя любим и сестра си. Не са установени сериозни наранявания и е освободена. Бащата е разпитан, работата по случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай