Разкриха мрежа за търговия с метадон

Разкриха мрежа за търговия с метадон | StandartNews.com

Пласьор от Плевен ползва 6 удостоверения на наркозависими

35-годишен плевенчанин е арестуван след мащабна акция на местната полиция, при която бе разкрита мрежа за незаконна търговия с метадон. Тя започна със залавянето на пласьора Лъчезар Атанасов и неговия клиент Румен Иванов, на 39 г. Криминалисти ги засичат в момент на сделка на улица „Стефан Караджа". Последвали проверки в автомобил "Мерцедес Ванео", магазин, гараж и две жилища, обитавани от Атанасов. В тях били намерени пластмасови бутилки с голямо количество метадон и пакети с меамфетамин.

Пласьорът разполагал с шест удостоверения на хора, включени в метадонова програма.Той използвал 6 мобилни телефона със симкарти на различни оператори. Полицаите прибрали седем тефтера с изписани в тях саморъчно имена и прякори. Отбелязани били цифри, отразяващи съответни парични суми.

В магазин за хранителни стоки, в който търгували Атанасов и майка му, бил хванат 28-годишен жител на съседното с. Буковлък. У него полицаите намерили три подозрителни стъклени шишета от по 100 милилитра. Мъжът признал, че съдължанието им е метадон. Тримата престояли едно денонощие в ареста. Прокуратурата ще поиска постоянно задържане за Лъчезар Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай