Проверяват фондация на грък за лиценз

Проверяват фондация на грък за лиценз | StandartNews.com

Благоевград. Собственикът на СНЦ „Димитриадис" - Грижи за деца в чужбина Янис Димитриадис не е имал лиценз за извършване на социални услуги. В момента върви процедура за изваждане на такъв. Това стана ясно след приключването на координационната среща между полицията и прокуратурата, МБАЛ - Благоевград и Дирекцията за социално подпомагане заради скандала с натровеното с лекарства австрийче.

То постъпи в благоевградската болница, след като погълна над 20 таблетки различни лекарства в комуната в село Бистрица, в която има трима младежи от чужбина. Още в понеделник гъркът обясни, че е в процес на издаване на лиценз за социалната услуга. Шефът на Дирекцията за социално подпомагане в областния център Александър Балев е определил двама свои служители, които ежедневно ще посещават лекуващите се в селището австрийчета и германчета.

Полицията ще проверява регистрациите и необходимите документи, които трябва да притежава Димитриадис, за да работи легално в България. По думите на Балев не може да се говори за комуна в с. Бистрица, но не се ангажира и с конкретно твърдение с какво точно се занимава фирмата на гърка. Това трябва да установи координационният съвет. 15- годишното австрийче Енис А., което направи опит за самоубийство е стабилизирано и готово за изписване от болницата. Тийнейджърът пребивава в страната без родителите си и няма на кого да бъде предаден, след като лекарите увериха, че е готов за изписване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай