Проверяват атракционни съоръжения за деца в столицата

Проверяват атракционни съоръжения за деца в столицата | StandartNews.com

Общо 11 увеселителни обекта с поставени над 25 атракционни съоръжения са били проверени днес. Сред тях има надуваеми пързалки и замъци, бънджита, влакчета и други, съобщават от пресцентъра на КЗП.

Инспекторите са констатирали, че липсва информация за минималната възраст и максималната височина на децата, които могат да ги ползват, както и такава за забрана за носене на остри и обемисти предмети и за сядане, коленичене или стоене на парапетите и страничните стени на съоръжението.

Предстои да бъде представена техническата документация за част от съоръженията.

Изводът от проверката на специалистите показва, че няма сериозни нарушения при предоставянето на тези услуги от проверените обекти.

Експертите на КЗП съветват родителите да обръщат внимание на информацията, която се предоставя за съоръженията, а ако липсва такава - да не допускат децата им да ги ползват.

Акцията в столицата ще продължи до края на деня, а по-късно ще има такива в други части на страната, особено по морето, където изобилства от атракции за туристите.

От началото на юни КЗП проверява също и безопасността на скейтбордове, ролери, скутери и други стоки, които са предпочитани от децата през летните дни и ваканцията. Проверки текат и в туристическите обекти (хотели, заведения) по Българското Черноморие за наличие на удостоверение за категоризация и за съответствие на предоставяните услуги с дадената категория.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай