Прибират 1000 кучета в приют наесен

Прибират 1000 кучета в приют наесен | StandartNews.com

София. Приютът за кучета, който се строи в Горни Богров, ще бъде готов в края на октомври. Това стана ясно от проверка на столичния кмет Йорданка Фандъкова на строителната площадка на приюта.

Построяването му струва 1,3 милиона лева и е на терен от 25 декара. След като бъде готов, ще приюти 1 000 бездомни кучета.

Досега в България не е имало такъв голям приют за кучета и затова очакванията са, че след като заработи, бездомните животни по улиците видимо ще намалеят. Действащите към момента приюти в София имат капацитет общо за 1000 кучета, предаде бТВ.

След като по-рано тази година двама души загинаха след нападения на бездомни кучета, общината обеща, че спешно ще построи приют. Работата по неговото изграждане вече върви с пълна сила.

"Всички кучета ще бъдат под навеси, в къщички, ще има места за разходка, включително зелени площи, на които доброволците да могат да разхождат кучета и да си изберат за осиновяване", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

В новия приют първо ще бъдат прибрани агресивните глутници.

От началото на годината досега от Екоравновесие са прибрали 3 000 животни.

Кметът на София още веднъж призова любителите на домашни животни да не си изхвърлят кучетата на улицата, защото именно по този начин популацията на бездомните се увеличава. Кандидатите за осиновители могат да бъдат сигурни, че ако вземат куче от приют, то ще е ваксинирано, обезпаразитено и кастрирано и няма да дължат такси за него, докато е живо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай