Премахват висящи кабели на телевизии в Благоевград

Премахват висящи кабели на телевизии в Благоевград | StandartNews.com

Стартира мащабна акция за премахването на висящите кабели за кабелни телевизии и интернет в Благоевград. За отстраняването им са издадени 11 заповеди, които обхващат целия град – не само центъра, но и всички квартали. Премахването на незаконните строежи „Въздушни електрони съобщителни мрежи" започва в понеделник, 16 февруари, и ще продължи до края на работни ден на 10 март тази година.

Възможно е потребителите на интернет и кабелни телевизии да имат проблеми със сигнала или изцяло да го загубят. Акцията обаче се извършва съгласно Закона за електронните съобщения. Според него въздушните мрежи се допускат само извън границите на урбанизираните територии и населени места до 10 хиляди жители, както и ниско жилищно застрояване. Ако не отговарят на законовите изисквания, въздушните кабели следва да бъдат премахнати като незаконен строеж.

По време на отстраняването им ще присъстват представители на общината, на Регионалния отдел за Национален строителен контрол и на ЧЕЗ Разпределение България - клон Благоевград. С тях ще има и полицаи, за да се гарантира безпроблемното провеждане на акцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай