Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат  | StandartNews.com

 

ДОБРИЧ

С водещата си тема днес в. "Нова добруджанска трибуна" съобщава, че със заповеди на премиера Орешарски е освободена Стефка Генчева, която досега бе зам.-областен управител на Добрич и е назначен нов зам.-областен - Даниел Петков. От челно място още четем, че председателят на ловно-рибарското дружество в Добрич Илия Михайлов е избран за член на Управителния съвет на националния съюз на ловците и риболовците по време на проведеното Общо отчетно-изборно събрание. За това, че само една паралелка с прием след 8 клас е под въпрос заради малък брoй желаещи да учат специалността в гимназията по строителство и архитектура четем още в броя на ежедневника днес.

Две големи аварии за по-малко от два часа оставиха вчера половината Добрич без вода, е водещата тема днес на броя на в. "Добруджанска трибуна". В рубриката си "Акценти" вестникът съобщава, че 65 на сто от хлебното зърно вече е пожънато. В броя си днес вестникът също отделя място да съобщи, че вече има назначен един заместник на областния управител.

БЛАГОЕВГРАД

Имах разговор с лидера на ДПС Лютви Местан за оттеглянето на Муса Палев като областен управител на Благоевград и той обяви, че е готов да го направи. Впоследствие обаче се отказа, като ми каза следното: Мислех да го оттегля, но в Благоевград не искат Палев, не защото е лош администратор, не защото е компрометирана личност, а защото е мюсюлманин. А смятам, че е недопустимо в съвременна Европа някой да не бъде допускан до държавен пост заради вероизповеданието си, това каза в Благоевград пиринският депутат от КБ и лидер на ЗНС Спас Панчев, пише вестник „Струма".

С писалки и оригинални колажи, на които е ексгубернаторът Костадин Хаджигаев, екипът на областната администрация в Благоевград се раздели с бившите зам.- областни управители. Вчера Бисер Михайлов и Георги Баханов получиха заповедите си за освобождаване от работа, изпратени същия ден от премиера Пламен Орешарски. Техните бивши подчинени не пропуснаха момента да ги изненадат приятно с милите подаръци.

Най-възрастната жена в Кюстендилска област баба Райна Калаузка отпразнува вчера 103-ти рожден ден, четем във вестник „Вяра". От 9 години столетницата живее при единствената си останала жива дъщеря Трендафила в благоевградското село Изгрев. Навръх рождения си ден баба Райна цял ден посреща гости, като въпреки преклонната си възраст успяваше да се здрависа с всеки и да пожелае на всички да са живи и здрави.

"Състоянието на Специализираната болница за рехабилитация в Кюстендил е като след бомбардировка. Тук сякаш времето е спряло". Такава констатация направи при посещението си в областния град министърът на здравеопазването Таня Андреева. "В Карлово по базата на болница от такъв род са свили гнезда лястовици, така че тук сме по-добре", така се включи в разговора заместникът й Чавдар Славов. 600 000 лева за ремонтни дейности ще бъдат отпуснати, след като стане ясна актуализацията на бюджета в сферата на здравеопазването, съобщи още здравният министър.

Известният от близкото минало дупнишки бандит Злати Златев - Златистия напусна за кратко Централния софийски затвор и с конвой бе закаран в болница към варненския пандиз, където ще бъде опериран. Страдалецът, който от години се "скапва" в затвора заради ешерихия коли, която разяде плътта му и доведе до грозна гангрена на крака му, успя да си издейства медицинска интервенция за облекчаване на състоянието му.

Дупничанката Мария Григорова стана зам.-председател на Софийския арбитражен съд. Тя e на новия пост от 10 юли и вече положи клетва. Григорова, която е председател на местния моторен клуб "Байкър бойс", спечели поста по време на изборна процедура, в която участва като редови съдия, заедно с общо 32-ма колеги. Процедурата е проведена от председателя на арбитража Пламен Луков, като на финала останали 4-ма кандидати. От тях единствено Мария Григорова получила оценка пълно 6 по шестобалната система.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай