Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ВИДИН

С коледен благослов от митрополит Дометиан започва броя си вестник „Видин". Поздравления за празника към жителите на града и областта отправят и областният управител Кръстьо Спасов, кметът Герго Гергов и председателят на общинския съвет Пламен Трифонов.

Искат оставката на Пламен Трифонов, съобщава още вестник „Видин". Жители на село Сланотрън, подкрепени от граждански движения, искат смяната му заради решения на общинския съвет за изграждане в селото им на завод за безотпадъчна преработка на автомобили. Те не желаят този завод и искат да опазят чиста околната си среда. В броя на исканията отговаря председтелят на общинарите Пламен Трифонов. Той припомня, че решение за завода е взето от предишния общински съвет. Тогава нито той е бил председател, нито Герго Гергов – кмет на общината. Тогава решението не е обжалвано и е влязло в сила.

Китайският език е абсолютен хит в гимназията, съобщава още вестник „Видин". В СОУ „Цар Симеон Велики" вместо група от 40 – 50 ученици, 160 започнали да изучават китайски. Има още желаещи, но единствената преподавателка – г-ца Уан, не може да смогне да ги учи.

Коледари дойдоха в областта, за да сурвакат управителя Кръстьо Спасов, кучето Мила получи инвалидна количка от Великобритания, общината в Брегово проведе предколедни срещи с обществените организации, за да чуе проблемите им – с работещите в културата, в спорта, с пенсионерите, четем още в броя на вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай