Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ДОБРИЧ

Вестник "Нова добруджанска трибуна" излиза с празничен брой, в който първата страница е изцяло с поздравителни адреси от институции и фирми по повод предстоящите коледно-новогодишни празници. На страниците си вестникът прави обзор на изтичащата 2013 година, като на цяла страница са представени основните събития станали в областта през месеците. В заглавието на обзора е изведен и изводът за годината - протести и надежди. На вътрешните си страници ежедневникът в празничния си брой предоставя множество любопитни информации за празниците - легенди, историята на джуджетата на дядо Коледа, както и на самия старец. Място има на страниците и за сервизна информация - през почивните дни как ще се движат автобусите в и извън града.

БЛАГОЕВГРАД

Мария Геренска и Кремена Крумова ще се борят за шефското място на Регионалната агенция по вписванията в Благоевград, пише вестник „Струма". Документи за конкурса подадоха Антон Асийски и Ивайло Велков, но и двамата не са допуснати. Причината, поради която синът на шефа на Пробационната служба Виктор Асийски е отпаднал, е, че не е представил документи за минимален професионален опит или ранг. Същото важи и за Ивайло Велков, който наред с това не е имал образователна степен „магистър", което беше един от задължителните критерии за участие в конкурса.

Мария Геренска, която е юрисконсулт в банковия клон на ДСК, и адвокат Кремена Крумова ще трябва да представят до 9-и януари писмена концепция за стратегическо управление на тема „Ролята на директора на Регионална дирекция - Благоевград за осъществяване функциите на Главна дирекция „Регистри" в Агенция по вписванията". Кандидатите ще защитят концепцията си пред конкурсна комисия, която ще ги оценява по петобалната скала, като за класиране на следващия етап - интервю, е нужна минимум четворка.

19-годишно момиче е прието снощи по спешност в реанимация в благоевградската болница след хранително натравяне. Тийнейджърката е постъпила в спешно отделение с повръщане и отпадналост. Малко преди нея спешна помощ е потърсила и 32-годишна жена с обрив по тялото след алергична реакция от медикаменти. В момента лекарски екип извършва реанимационни действия на двете жени.

Синът Дани на наркодилърката Христина Юручка-Зина е приет малко след 18 часа в четвъртък в благоевградската болница. В момента Данаил Симеонов-Пидата е на консултация с психолог. Неотлъчно до него са служители от ОД на МВР-Благоевград. Само ден по-рано той преби пред съдебната палата в Благоевград 27-годишния Цветан Димитров. Пострадалият бе приет в болница със счупен нос и наранявания по лицето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай