Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ДОБРИЧ

Водещата тема днес на в. "Нова добруджанска трибуна" е за новината от туристически комплекс "Албена", вестникът съобщава, че на изложението в Москва руска туроператорска компания е връчила на Албена истински диамант за дълогогидшното си сътрудничество с българския курорт. От първата си страница още днес вестникът припомня, че през уикенда минаваме към лятното часово време. Още едно заглавие намира място на водещата страница - това, че прокуратурата подхваща разрешението за проучване за шистов газ. С голямо заглавие още от челно място всекидневникът съобщава, че е затворен завод след трудова злополука със загинал. Това е водеща публикация днес на броя на в. "Добруджанска трибуна". Ежедневниците цитират директора на Инспекцията по труда, който е заявил, че заводът ще бъде отворен, след като се отстранят повредите, нанесени от взрив на газова пещ, при който има загинал човек. В рубриката си "Акценти" днес "Добруджанска трибуна" съобщава, че се удължава срокът за кандидатстване по лозарската програма. В броя още четем, че безработицата в Добричка област гони 15 на сто.

ВАРНА

Раздуват бордовете на общинските фирми с хора “от улицата”, коментира на първа страница "Народно дело". Според публикацията тази мярка ще бъде предприета още следващата седмица в отговор както на писмени, така и на устни искания от страна на недоволните. Ако те присъстват на заседанията на бордовете или получат достъп до цялата документация в качеството си просто на представители на обществеността, ще бъде застрашена търговската тайна и така може да се навреди на фирмата.
Нови членове на бордовете, излъчени от улицата, се очаква да се появят в Градски транспорт, Пазари и Двореца на културата и спорта. Най-вероятно техните съвети на директорите ще се разширят с по две бройки – първо, за да се запази нечетният брой на гласовете, а и защото сред самите граждани има различни течения, които едва ли ще са съгласни да имат общ представител, пише изданието. 
Вестникът цитира и прокуриста на една от посочените фирми – Владимир Михалчев от Пазари, който казва “новите хора в борда може да служат на чужди интереси”.
Докери спряха “отваряне” на порт Варна-изток, информира приложението " Твоят ден". Проектът няма да се осъществи докато не се намери място, където да бъдат преместени пристанищните мощности, коментира изданието като цитира думи на директора на пристанището Данаил Папазов.
Общината обяви електронен адрес за сигнали на граждани, пише Черно море. Постъпилата информация ще се завежда в деловодната система. Вече е публикуван и график за срещи на администрацията с граждани. В съответното приемно време варненци ще могат да поставят въпроси и проблеми не само пред ресорните зам.-кметове, но и пред шефовете на подопечните им дирекции.
И още едно заглавие от същия вестник:
МБАЛ Св. Анна става университетска болница. Новият й статут бе даден от служебното правителство заедно с още 7 болници в страната. Това означава, че в познатата на варненци като “бивша окръжна болница” ще могат да се обучават студенти и докторанти. 
На практика това ще е втората университетска болница във Варна.

Благоевград

ГЕРБ заложи на тежката артилерия в лицето на Цветан Цветанов за водач на депутатската листа в Пиринско, пише вестник „Струма”. С този ход управляващата доскоро партия разчита да излезе от конфузната ситуация около проверявания от прокуратурата бивш земеделски министър Мирослав Найденов, който  само допреди седмица изглеждаше непоклатим на първото място в местната депутатска листа. Докато Изпълнителната комисия не се произнесе, не мога да отговоря дали ще съм водач в Благоевград, това бе лаконичният отговор на бившия вътрешен министър в сутрешния блок на БНТ 1.

Единственият специалист по неврохирургия в МБАЛ - Благоевград д-р Нидал Ашрам принудително е отстранен от 24-часовото разположение в спешно-приемно отделение /СПО/, така е даден шанс на завеждащия хирургичното отделение д-р Димитър Недин да заработва допълнително по 10-15 лв. на час за случаите, изискващи намесата на специалист, съобщиха от бялата гилдия.

Д-р Венцислав Даскалов бе избран за председател на областния и общинския предизборен щаб в Благоевград на „Движение България на гражданите“ /ДБГ/. Лекуващият лекар на студентите от Американския университет бе единодушно гласуван за отговорния пост на събрание на партийната структура, проведено в сряда вечерта.

Председателят на читалище „Н. Вапцаров“ в Благоевград Васил Новоселски забрани достъпа на Брано Митов и частния му Благоевградски младежки театър /БМТ/ до салона за представления. Заповедта е връчена в навечерието на Международния ден на театъра, когато с друга заповед от края на февруари с разрешение на Новоселски трябваше да се състои театрален маратон и салонът бе ангажиран за целия ден от БМТ.

Валери Ненов работи на кооперация на бившия кмет на Дупница Пламен Соколов, четем във вестник „Вяра”. Неговото име нашумя скандално преди един ден, когато гръмна новината, че бившият войвода взел пари от свой съкилийник, на когото обещал свобода срещу 6000 лв. Никой не ме е бил, заяви в редакцията на вестник „Вяра” Валери Ненов. Как ще взема от затворник пари, когато те нямат пари да си купят гащи на задниците.

20-годишната Павлина Бялчева от Гоце Делчев заплаши с гладна стачка пред отдел „Социални грижи” в Гоце Делчев, ако институциите продължават да не обръщат внимание на здравословните й житейски проблеми, в които е изпаднала. „Вече ми е все едно и ми идва да се запаля като хората факли, които изгоряха в знак на протест, за да се отърва от мъките, които ми причиниха най-вече моите родители”, твърди тя.

Продават апартамента на популярния благоевградски бизнесмен Владо Донков за 102 825 лв. Частният съдя-изпълнител Гергана Стойнева обяви за публична продан луксозния апартамент на собственика на пицария “Фаетон”. Апартаментът се намира в квартал „Освобождение” на улица „Шар планина” 17 в Благоевград. Владо Донков бе обект на разследване преди две години от комисията „Кушлев”. Тогава съдът наложи възбрана на няколко негови апартамента в черноморския курорт Равда, няколко автомобила и апартамента му на улица „Шар планина” в Благоевград.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай