Предколедна изложба в кметството радва петричани

Предколедна изложба в кметството радва петричани | StandartNews.com

Благоевград. Кметът на община Петрич Вельо Илиев откри предколедно динамичната галерия за съвременно изкуство в сградата на общината. Проектът е на „Арт Виза България" и е за показване на съвременно изкуство на български творци в институционална среда.

„Вратите на Петрич ще бъдат отворени за всички талантливи художници на България и ще се радваме много и нашите петрички творци да покажат какво могат в други краища на Югозапада и страната", заяви градоначалникът при откриването на изложбата „Цветни послания" на Цветанка Грънчарова. „Нека хората да са по-усмихнати и да забравят за тъгата и трудностите, сътворявайки с мислите си повече добро", призова тя. Експозицията й е една от най-емоционалните в нейната кариера.

През пролетта сцената за изкуство в Петрич ще бъде разширена и на територията на Туристическия информационен център, Това ще стане по примера на община Сапарева баня, която вече има действащ артцентър за гостите и туристите си в сградата на информационния център.

Творбите на Цветанка Грънчарова ще бъдат достъпни за посетители в рамките на работното време на общината – от 8:30 до 17:30 часа, всеки ден без събота и неделя, до края на месец януари 2015 г. Входът за всички е свободен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай