Правят отделна бус лента по Канала от "Граф Игнатиев" до Орлов мост

Правят отделна бус лента по Канала от "Граф Игнатиев" до Орлов мост | StandartNews.com

Трета лента в пътните платна от двете страни на Перловската река ще бъде отделена специално за градския транспорт. Това съобщи по БНТ главният архитект на София Петър Диков. 

С по-малко от метър ще се разширят двете платна - и северното, и южното, между площад „Орлов мост" и ул. „Граф Игнатиев", каза още той. По думите му това ще допринесе за премахване на задръстванията, които в момента се образуват в тази зона. 

„От доста време се говори и се опитваме сега да започнем реализация на възможностите, които дава Перловската река за развитието на зелените площи в София и за превръщането й в една зона, към която ще се възобнови интереса на столичани, и на живеещите в кварталите около нея, както и на другите софиянци. Аз съм израснал покрай Перловската река и помня времето, когато беше спокойна зона с цъфтящи люляци през пролетта", каза още Диков. Според него проектът ще даде нов живот на Перловската река и тя ще се превърне в атрактивна, екологична и красива.

Столичният архитект разказа и за още един проект, който ще засегне централната част в областта на площад „Славейков".
„Предвижда се да се направи дневен пазар, което значи, че ще се монтират щандовете за търговия с книги.Трябва да се опитаме да съчетаем запазване на традицията за книжен пазар на площада и оправяне на това, което не е съвсем добро, което виждаме сега на площада", допълни още той. Петър Диков отбеляза, че временно щандовете с книги ще бъдат премахнати, докато се направи проектът, но не каза колко дни ще продължи това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай